Vogelwerkgroep Zutphen en omstreken

Boekje Vogelwandelingen in en om Zutphen

Op zondag 28 juni 2015 nam Coby Pennings, wethouder van de gemeente Zutphen, het eerste exemplaar in ontvangst van het boekje Vogelwandelingen in en om Zutphen.

De Vogelwerkgroep Zutphen en omstreken maakte het boekje vanwege haar tienjarig bestaan. De beschreven wandelingen - en twee fietstochten - voeren door de prachtige omgeving van Zutphen met bossen, velden, uiterwaarden, heidegebieden, beken, landgoederen kastelen en boerderijen. De diversiteit aan landschappen is er groot. En de diversiteit aan vogelsoorten is er mogelijk nog groter.

Bij iedere route vindt u een kenschets van het gebied, een routekaart, een routebeschrijving, een beschrijving van de aanwezige vogels en een suggestie voor aanwezige horeca.

Het boekje werd aan de wethouder aangeboden door Hans Grotenhuis, waarnemend voorzitter van de vogelwerkgroep. Grotenhuis nodigde de wethouder uit om binnenkort samen met leden van de vogelwerkgoep één van de wandelingen te maken. Wethouder Pennings gaat graag op dat aanbod in. Ze is erg blij met het boekje. De vogelwerkgroep doet in haar ogen belangrijk werk. "Mijn vader ging vroeger op de boerderij nog wel eens met de gifspuit te werk. Dat was toen heel gewoon. Maar daarmee is ook belangrijk leefgebied voor vogels verloren gegaan. Tegenwoordig halen we dat niet meer in ons hoofd. We proberen de natuur zo veel mogelijk te sparen. Voor vogels en voor onszelf. We zijn blij met een actieve club als de vogelwerkgroep in onze gemeente."

De boekjes zijn inmiddels allemaal uitverkocht.